Waarom veranderen zo lastig is

En hoe gamification kan helpen

Veranderen door spel

Succesvol veranderen en de dagelijkse realiteit

In elke organisatie is verandering aan de orde van de dag. Gedreven door groei, om kansen te benutten of om risico’s te vermijden. Komen tot een duurzame gedragsverandering blijkt echter, evolutionair gezien, nogal een uitdaging.

Geijkte methodes zoals klassikale training, e-learning of traditionele veranderprogramma’s staan echter op gespannen voet met de dagelijkse werkdruk en leiden daarom zelden tot duurzame verandering. En dat is zonde.

Zonde omdat je hiermee kansen op snelle verbetering misloopt en zonde omdat het leereffect verdwijnt. Zonde bovenal omdat pogingen om te veranderen en te leren zinloos lijken en zelfs weerstand of cynisme in de hand werken. Zand in de motor voor je organisatie.

Over motivatie en doen

Succesvol veranderen wordt bepaald door het gedrag van medewerkers en management in de praktijk. 

Bij Games.4Growth weten we dat een training weinig zin heeft als je niet direct met het geleerde aan de slag gaat. Dat je moet oefenen in de praktijk om nieuwe vaardigheden te beheersen. Dat niets leerzamer is dan het maken van fouten en hierop te reflecteren. Dat de werkvloer maar zelden de veilige leeromgeving biedt die nodig is om effectief te leren of verandering tot stand te brengen. 

Games.4Growth maakt jouw veranderprogramma relevant, leuk én onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Onze serious games zorgen voor de juiste motivatie, het beklijven van de geleerde stof en het allerbelangrijkste: het daadwerkelijk doen in de praktijk.

veranderingstraject met begeleiding

De ideale wereld

In een ideale wereld help je al je medewerkers elke dag bij hun veranderingstraject. Start je elke interventie met een inspirerende kick-off of training, opgevolgd door goede begeleiding. Persoonlijk. Met aandacht én structureel.

In die wereld is leren of veranderen leuk en motiverend, zijn medewerkers blij met hun groei, durven ze te experimenteren, elkaar feedback te geven en passen ze nieuw geleerde vaardigheden snel toe. Ze zijn blij met jou als coach of manager en de directie is blij met de behaalde progressie.

Serious games brengen je een stuk dichter bij deze ideale wereld.

Waar gaat het vaak mis?

  1. Medewerkers worden niet genoeg betrokken. Hoewel bij de directie het waarom van de verandering duidelijk is en ook hoe er veranderd moet worden, zijn medewerkers vaak nog niet zover. Door de hele organisatie vanaf de start bij het veranderproces te betrekken versterk je draagvlak, snelheid en kwaliteit van het traject.

  2. Alleen uitleggen. Alleen uitleg geven over de nieuwe werkwijze is niet effectief. De Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus stelde eind 19e eeuw al zijn vergeetcurve vast. Van elke presentatie, training, e-learning of video, zijn we na een maand gemiddeld 80% vergeten.

  3. Alleen trainen. Komen tot gedragsverandering lukt niet middels training of e-learning maar vindt plaats op de werkvloer en tijdens werktijd. Gedragspsychologen maken steeds weer duidelijk dat gedrag vooral geconditioneerd is. Om tot structurele gedragsverandering te komen zullen medewerkers, bewust én onbewust, elke dag een beetje moeten oefenen.

  4. Veranderingen opleggen. De beroemde gedragswetenschapper Aubrey C. Daniels bouwde voort op onderzoeken van BF Skinner en Pavlov, grondleggers van het behaviorisme. Om gedrag blijvend te veranderen zullen we moeten belonen met oprechte aandacht, een gezamenlijk doel en zekere mate van autonomie. Dit werkt beter dan financiële beloningen.

  5. Verandering is stress. Vanuit de evolutie ervaren we verandering als potentieel gevaar. Zeker als deze van buiten komt of wordt opgelegd zetten mensen van nature de hakken in het zand. Door in een emotioneel veilige omgeving naar een gezamenlijk doel toe te werken omzeilen we deze barrière en maakt individuele stress plaats voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Veranderingstraject met games

Kennis en kunde vanuit een game?

De methodiek en oplossingen van Games.4Growth omzeilen de meest voorkomende valkuilen bij leren, verbeteren of veranderen. Onze aanpak combineert het opdoen van kennis en vaardigheden met dagelijkse en positieve aandacht. Vanuit wetenschappelijke inzichten over gedrag en de werking van ons brein sturen we met onze klant op een meetbaar en optimaal resultaat.

Standaard software, maatwerk programma. De methodiek en tools van Games.4Growth is volledig aanpasbaar aan jouw leerdoelen en doelgroep. We leveren robuuste, veilige en vooral effectieve oplossingen om jouw medewerkers en leidinggevenden mee te krijgen in een verander- of leerprogramma. Meetbaar resultaat tegen een verrassend scherpe prijs.

GuruGames. Naast onze maatwerkprogramma’s is Games.4Growth steeds op zoek naar inzichten en vaardigheden die voor veel verschillende organisaties relevant zijn, aangeboden door invloedrijke schrijvers of wetenschappers. In samenwerking met deze kennis-experts, onze Guru’s, zetten wij inzichten en oefeningen om in kant-en-klare, hoogwaardige en volledig gegamificeerde trainingen en verbetertrajecten. Het aanbod van onze GuruGames wordt vrijwel maandelijks uitgebreid.

Ons aanbod

GrowthBites Micro Games

GrowthBites

GrowthBites zijn kort en individueel te spelen. Ze worden meestal gebruikt voor het opdoen van nieuwe kennis of het opfrissen hiervan. De speler wordt uitgedaagd ook op de eigen situatie te reflecteren.

De turbo op gedragsverandering - growthboost

GrowthBoosts

De GrowthBoosts zijn onze meest impactvolle serious games. Gedurende vier tot acht weken focussen spelers dagelijks op hun gewenste ontwikkeling. Gemiddeld 15 minuten per dag zorgt voor een flinke boost en blijvende impact.
Inzichten van experts

GuruGames

Onze GuruGames bevatten inzichten van de échte experts op belangrijke thema's, De games zijn snel inzetbaar en vormen zo de best mogelijke oplossing om snel forse verbeteringen door te voeren op belangrijke en generieke thema’s.

proces en businesscase

Proces & businesscase

Ontwikkel samen met ons je eigen, unieke game samen om gamification zo optimaal mogelijk in te zetten voor jouw organisatie.


Volgens een eenvoudig stappenplan, tegen een scherp tarief en met een voorspelbaar resultaat.

GameClasses

GameClasses

Wat moet je weten en kunnen om een effectieve serious game te ontwikkelen? Drie soorten GameClasses zijn zowel via open inschrijving als in company te volgen en helpen je een ware GameMaster te worden.


Standaard software, maatwerk game

Games.4Growth platform

Geen forse investeringen in software maar kant en klare modules, veilig en bewezen.  De modules zijn eenvoudig aan te passen aan jouw behoefte en doelgroep. De games van ons platform bieden we op licentiebasis aan.


Alles over Gamification

Wat is gamification?

Wij geloven in de inzet van spel en spelelementen om veranderingen en groei te realiseren. Om die ook schaalbaar en toegankelijk te maken bevatten onze oplossingen altijd een digitaal game onderdeel.
Aanbod van Games4Growth

Onze producten en diensten

Je kunt een digitale gameoplossing los inzetten, in combinatie met of als onderdeel van een fysiek veranderprogramma. Afhankelijk van je wens en wat er bij jouw organisatie of team past.
Gratis whitepaper over gamification

Gratis whitepaper

Wil je meer weten over gamification voor jouw organisatie en waarom gamification dé oplossing is die voor een blijvende verandering kan zorgen? Download dan nu onze whitepaper.

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, praktijkcases en nieuwe modules van ons gamification aanbod en trends op het gebied van verandering, verbetering en groei.