Onze methodiek en software, jouw content en doelgroep

Via een vast stappenplan naar je eigen unieke game

Gamification op maat

Wil je samen een GrowthGame maken? Top! En wees gerust, een effectieve serious game hoeft niet kostbaar te zijn. Een blended en gegamificeerd leertraject is vaak voordeliger dan je team een klassikale groepstraining aanbieden. En het zal zeker effectiever zijn.

Samen stellen we een game samen die stuurt op meetbare en échte (business) resultaten.

Omdat de meeste mensen zelf nog nooit een game gemaakt hebben, helpen we je daar natuurlijk bij. De software en methodiek zijn reeds beschikbaar, we hoeven deze alleen nog af te stemmen op jouw doel en doelgroep. Dit doen we door de game te vullen met de juiste content en challenges.

In 5 stappen naar een goede game

Om tot een voorspelbaar en succesvol resultaat te komen doorlopen we samen 5 stappen.
Stappenplan game maken

Discover

Ontdek hoe jouw wens vertaalt kan worden in een effectieve gameoplossing. Wat gaat het opleveren en wat gaat het kosten.
Stappenplan game maken

Define

Samen concretiseren we de doelen, doelgroep, meetbare resultaten, planning en randvoorwaarden.

Stappenplan game maken

Design

We ontwerpen de gameopzet, structuur en inhoud. Opdrachten, vragen, video’s, teksten, scoren op KPI’s, geven en ontvangen van feedback. Alles wordt omgezet in uitdagende gameplay en levels.

Stappenplan game maken

Deliver

Alle content compleet? Software geconfigureerd? Na een gezamenlijke test en het doorlopen van ons  draaiboek is de game klaar om uit te rollen!

Stappenplan game maken

Deploy

Met een enthousiasmerende kick-off lanceren we de game, samen houden we de vinger aan de pols, checken we data en gebruikerservaringen en optimaliseren we waar mogelijk. Onze uitgebreide rapportage tools geeft je waardevolle inzichten aangaande leerprogressie en behoeften van de deelnemers.

Stappenplan naar voorspelbaar resultaat

Wat zijn de kosten?

De kosten voor gamification zijn afhankelijk van complexiteit en hoeveelheid werk die wij als Games.4Growth moeten leveren en eventuele inzet van een begeleider of trainer. Daarnaast rekenen we licentiekosten voor gebruik van de software.

GrowthBites inclusief micro-game of gegamificeerde video kunnen reeds voor enkele duizenden euro’s op maat geleverd worden en kosten daarna € 10,- per deelnemer per maand.

Houd voor een gegamificeerd leer- of veranderprogramma op maat, in de vorm van een meerdere weken durende GrowthBoost, rekening met een eenmalig bedrag tussen de € 8.500,- en € 15.000,-. Als het programma eenmaal staat, betaal je alleen nog de licentiekosten per gebruiker.

De kant en klare GuruGames zijn vaak blended leerprogramma’s, inclusief training- en coaching sessies, gefaciliteerd door een ervaren begeleider. Afhankelijk van complexiteit, aantallen deelnemers, leerstof en de benodigde begeleiding variëren de kosten van € 175,- tot € 975,- per deelnemer. Hierbij gaat de deelnemer door een intensief programma waaraan de cursist gemiddeld vier uur per week besteed, meestal gedurende zo’n zes weken.

Voor welk vorm van gamification je ook kiest, de oplossingen van Games.4Growth zijn bewezen effectief en vele malen voordeliger dan wanneer je software op maat gaat ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar mogelijkheden voor jouw situatie en uitdaging? Neem dan contact op.

Business Case

Hoe maak ik de business case?

De kosten voor gamification liggen hoger dan de kosten voor een standaard e-learning maar over het algemeen fors lager dan die voor een fysieke training. Hierbij zijn de effecten van een game aantoonbaar beter dan bij een traditionele vorm van training, opleiding of verandertraject.

Bij Games.4Growth vinden we het fijn om naar concrete en meetbare doelstellingen te werken. Dit doen we altijd in nauwe samenwerking met jullie als opdrachtgever.

We starten een project alleen als de randvoorwaarden om succesvol te zijn voldoende aanwezig zijn.  

Bij sommige trajecten, zoals bijvoorbeeld aan een sales game, zijn deze doelen vrij eenvoudig te concretiseren. In het geval van bijvoorbeeld een cultuurprogramma zoeken we samen verder om de doelen  SMART te maken.

Ook in deze trajecten slagen we er altijd in om tot concrete en meetbare doelstellingen aangaande kennis, houding en gedrag van medewerkers te komen. Dit meten we door gezamenlijk onze GameScan in te vullen.

Over de ‘Businesscase van gamification’ hebben we een whitepaper geschreven.

Alles over Gamification

Wat is gamification?

Wij geloven in de inzet van spel en spelelementen om veranderingen en groei te realiseren. Om die ook schaalbaar en toegankelijk te maken bevatten onze oplossingen altijd een digitaal game onderdeel.
Aanbod van Games4Growth

Onze producten en diensten

Je kunt de digitale game-oplossing los inzetten, of in combinatie met of als onderdeel van een fysiek verander programma. Afhankelijk van je wens en wat er bij jouw organisatie of team past.
Gratis whitepaper over gamification

Gratis whitepaper

Wil je meer weten over gamification voor jouw organisatie en waarom gamification dé oplossing is die voor een blijvende verandering kan zorgen? Download dan nu onze whitepaper.

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, praktijkcases en nieuwe modules van ons gamification aanbod en trends op het gebied van verandering, verbetering en groei.