Games.4Growth is een netwerkorganisatie van ervaren specialisten op het gebied van verandering, verbetering en groei

Onze visie

Onderzoek bevestigt dat werken vanuit een open en (emotioneel) veilige bedrijfscultuur waar autonomie samengaat met ambitieuze maar heldere en motiverende doelen leidt tot fors hogere productiviteit, werkplezier en innovatie.

De realiteit is echter anders en de redenen van ons bestaan worden dan ook aardig weergegeven middels deze feiten:


Eén op zes medewerkers heeft burn-out klachten. Dit percentage is nog hoger onder young professionals en vrouwelijke managers. Gedurende de corona crisis is dit percentage verder toegenomen.
 

➡ Van de medewerkers die een andere baan zoeken verlaat de helft het bedrijf omdat het werk als niet leuk of niet uitdagend ervaren wordt. Een kwart zoekt een andere baan vanwege gedrag van hun leidinggevende. Lees hier het artikel.

➡ Hoewel vrijwel alle grotere organisaties erkennen dat leren, ontwikkelen en innoveren cruciaal is om relevant te blijven is 75% van de managers ontevreden over het L&D beleid van hun organisatie.

Engagement (betrokkenheid) heeft een directe link met hogere productiviteit, kwalitatieve output en innovatiekracht van een organisatie. Toch voelt 85% van de werknemers wereldwijd zich niet engaged. Lees hier het artikel.

“Wij zien dat veel talent en potentieel onbenut blijft en dat is zonde. Voor de talenten zelf, de organisatie waar ze voor werken en voor onze maatschappij.”

Onze missie

Het is onze missie om mensen en organisaties te helpen het beste uit zichzelf te halen. Mensen zichzelf en anderen te laten verrassen met onvermoede talenten en vanuit intrinsieke motivatie meer bij te dragen aan hun eigen werkplezier en resultaten. Niet alleen voor de organisatie waar ze voor werken maar ook aan de maatschappij waarin ze leven. Purposeful Profitability noemen we dat.

Hoe doen we dat?

Dit bereiken we door slimme technologie te koppelen aan ervaren coaches en trainers. Door inzichten uit psychologie en aanverwante wetenschappen om te zetten in praktisch toepasbare tips. We maken businessdoelstellingen tastbaarder middels motiverende tools en mechanismen. En door organisaties te helpen hun unieke kennis en ervaring ook (kleinschalig maar concreet) voor maatschappelijke doelen in te zetten.

Better you, better business, better society, better world

Als oprichters hebben we gedurende onze carrière als leidinggevende, trainer en ondernemer steeds weer ervaren dat gamification één van de meest krachtige methoden is om mensen en organisaties te veranderen. Gamification helpt leren en presteren een boost te geven en brengt, naast het verhogen van resultaten en toepassen van nieuwe inzichten en vaardigheden, ook de onderlinge verbondenheid en werkplezier naar een volgend level.

Ons team

Maarten Oosterhoff

managing director & founder 

Met meer dan 20 jaar ervaring als trainer en leidinggevende kent Maarten beide kanten van training en ontwikkeling. Altijd is hij op zoek naar de beste manier om kennis en vaardigheden over te brengen. Zo leidde hij veel trainers op om hun impact te vergroten en coachte hij o.a. voor TEDx vele sprekers en experts.

Als leidinggevende was Maarten verantwoordelijk voor het bouwen en managen van nationale en internationale teams bij organisaties als Booking.com, Tele2 en Bugaboo. Hij initieerde en begeleidde daar vele veranderingstrajecten. Na zijn laatste rol als Global Director Customer Excellence begon het ondernemerschap weer te kriebelen en besloot hij bedrijven te helpen de brug te slaan tussen leren en doen.

Door zijn kennis en ervaring als trainer en manager te combineren met de slimme inzet van gamification helpt Maarten organisaties boven zichzelf uit te stijgen en, vanuit vakmanschap en met plezier, ambitieuze doelen te behalen.

Als Managing Director van Games4Growth vertaalt Maarten de inzichten van Neerland’s management guru’s naar inspirerende en praktische gamification trajecten.

Tennis

Maarten’s eigen favoriete games

Digitaal: Fortnite

Bordspel: Trivial Pursuit, Rummikub en The Game

Veld: Voetbal en tennis

Marcel Mens

strategy director & founder

Gedrag beïnvloeden is de rode draad door Marcel’s professionele leven. Opgeleid als gymleraar, daarna in het bedrijfsleven als marketeer voor grote internationale telecombedrijven, later als eindverantwoordelijke voor het door hem opgerichte activatiebureau AtHand en AtHand Serious Gaming. Nu als oprichter van 4Growth.com.

‘Van alle middelen die moeten leiden tot gedragsverandering is het inzetten van spelmechanismen veruit het meest effectief’, is zijn conclusie na vele activatiecampagnes, evenementen en digitale leermiddelen voor grote merken te hebben ontwikkeld.

Van de vele trajecten waar Marcel verantwoordelijk voor was zijn meerdere bekroond met o.a. de NL E-learning Award, Dutch Game Award en SAN-Accent.

Op basis van zijn methodiek en onder zijn leiding heeft AtHand ACE! ontwikkeld, een platform waarmee snel en kostenefficiënt gamification trajecten kunnen worden ingericht, uitgerold en gemanaged. Nadat een succesvolle uitrol in twaalf landen was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Met Games.4Growth koppelt Marcel slimme gamification technologie aan de beste kennisexperts en trainers en helpt zo mensen en organisaties boven zichzelf uitstijgen.

Naast zijn werk voor Games.4Growth schrijft en doceert Marcel regelmatig over gamification, leiderschap en strategie. Ook is hij voorzitter van de Expertgroep Leiderschap van de Klantenservice Federatie.

klimmen

Marcels eigen favoriete games

Digitaal: Among Us, Red Dead Redemption

Bordspel: Kolonisten van Catan en Hartenjagen (zonder bord)

Veld: Klimmen en Voetbal

Rob Turkenburg

manager operations / sr project manager

'Voor elke uitdaging is een oplossing', is een uitspraak die Rob na aan het hart ligt. Rob is een gedreven operationeel manager die zijn sporen als projectmanager en leidinggevende ruimschoots heeft verdiend. In retail, telecom, elektronica, zakelijke dienstverlening, finance en zelfs entertainment heeft Rob vele projecten naar een goed resultaat begeleid.

Met zijn ervaring, waaronder 10 jaar in serious gaming, is Rob van alle markten thuis en schakelt hij moeiteloos met opdrachtgevers, content creators, trainers, coaches en deelnemers.

Praktische vragen van deelnemers beantwoordt hij net zo makkelijk als strategische dillema’s op directieniveau. Rob krijgt energie van het vinden van praktische oplossingen voor gecompliceerde uitdagingen. Creativiteit, inlevingsvermogen, heldere communicatie en een gezonde dosis humor vormen het solide fundament waarop projecten tot een succesvol einde worden gebracht.

voetbal

Rob’s eigen favoriete games

Digitaal: Online pubquizzen

Bordspel: Schaken, Rummikub en Keezenspel (met zoon Jesse)

Veld: Voetbal, Voetbal en (zaal)voetbal

Partners van Games.4Growth

Games.4Growth is een netwerkorganisatie. Onze partners, waardevolle, aanvullende en inspirerende partijen zijn voor ons dus belangrijk.

Onze partners zijn onder te verdelen in mensen, kennis en technologie.

Alles over Gamification

Wat is gamification?

Wij geloven in de inzet van spel en spelelementen om veranderingen en groei te realiseren. Om die ook schaalbaar en toegankelijk te maken bevatten onze oplossingen altijd een digitaal game onderdeel.
Aanbod van Games4Growth

Onze producten en diensten

Je kunt een digitale gameoplossing los inzetten, in combinatie met of als onderdeel van een fysiek veranderprogramma. Afhankelijk van je wens en wat er bij jouw organisatie of team past.

Gratis whitepaper

Wil je meer weten over gamification voor jouw organisatie en waarom gamification dé oplossing is die voor een blijvende verandering kan zorgen? Download dan nu onze whitepaper. en.

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, praktijkcases en nieuwe modules van ons gamification aanbod en trends op het gebied van verandering, verbetering en groei.