Leer alle ins & outs over serious gaming en gamification

Volg de GameClass en wordt zelf een game master

Zelf een game ontwikkelen

 • Wat moet je weten om gamification effectief in te zetten?
 • Wat moet je kunnen om een serious game te ontwikkelen?
 • Hoe kun je spel en speltechnieken inzetten op je eigen werk?
 • Hoe breng je kansen en valkuilen rondom gamification in kaart?
 • Wat zijn do’s & don’ts rondom de uitrol van gamification?

Zomaar wat voorbeelden van vragen die we beantwoorden op één van onze Game-Classes. Hoewel spel om te leren en te verbinden ouder is dan de mensheid zelf (dieren spelen immers ook) geldt het inzetten van spel als middel om te komen tot gedragsverandering nog als vrij nieuw.

Games.4Growth biedt hoogwaardige workshops en cursussen. De Rookie GameClass is nu tijdelijk gratis!

Dat de methodiek nog niet door iedereen even goed begrepen wordt zien we regelmatig terug in het maken van foute keuzes, zowel bij het ontwerpen van gamification trajecten als bij de uitrol of inzet ervan.

Omdat Games.4Growth alle belang heeft bij een goed imago van gamification hebben we besloten om alle kennis en ervaringen die we hebben opgebouwd te delen. 

GameClasses

Je kunt kiezen uit drie soorten GameClasses. Deze zijn als open inschrijving of in-company beschikbaar.

Level 1: Rookie GameClass De grondbeginselen van gamification en serious gaming. Schijf je op deze pagina (tijdelijk) gratis in.

Level 2: Advanced GameClass Ontwikkel en beheer je eigen game en wordt game manager.

Level 3: GameMaster Class Zet gevarieerde leerdoelen om in gameplay en verleidt doelgroepen tot gedragsverandering middels de kracht van spel.

Wil je deelnemen of heb je interesse in een GameClass in je eigen organisatie? Meld je dan even aan via onderstaande button.

Gratis Rookie GameClass

Maak kennis met onze GameClasses en schrijf je (tijdelijk gratis) in voor de workshop Rookie GameClass. Na afloop van de workshop:

 • Begrijp je de methodiek
 • Weet je de belangrijkste kansen en valkuilen
 • Ken je de randvoorwaarden voor een succesvol gamification traject  
 • Ben je in staat een businesscase en ruw plan van aanpak te maken voor een eigen gamification traject

  De (online) workshop duurt twee tot drie uur, is vrijblijvend en (tijdelijk) kosteloos.

Jouw inspirator op deze 

GameClass

De GameClasses worden gegeven door Marcel Mens, Strategy Director en medeoprichter van Games.4Growth. Hij is bedenker van de GrowthBites en GrowthBoost methodieken en was tevens oprichter en directeur van softwarepartner AtHand Serious Gaming.

Marcel is dé gamification expert in Nederland.

Naast ervaring met het opzetten en begeleiden van honderden gamification trajecten in binnen- en buitenland, publiceert en doceert Marcel regelmatig over gamification en serious gaming. 

Alles over Gamification

Wat is gamification?

Wij geloven in de inzet van spel en spelelementen om veranderingen en groei te realiseren. Om die ook schaalbaar en toegankelijk te maken bevatten onze oplossingen altijd een digitaal game onderdeel.
Aanbod van Games4Growth

Onze producten en diensten

Je kunt een digitale gameoplossing los inzetten, in combinatie met of als onderdeel van een fysiek veranderprogramma. Afhankelijk van je wens en wat er bij jouw organisatie of team past.

Gratis whitepaper

Wil je meer weten over gamification voor jouw organisatie en waarom gamification dé oplossing is die voor een blijvende verandering kan zorgen? Download dan nu onze whitepaper.

Blijf op de hoogte en laat je inspireren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, praktijkcases en nieuwe modules van ons gamification aanbod en trends op het gebied van verandering, verbetering en groei.